BlackBerry OS 7, 7.1 devices having problem with YouTube

BlackBerry OS 7, 7.1 devices having problem with YouTube
At first, it was feared that the problems that BlackBerry users were having with YouTube were widespread throughout the entire BlackBerry ecosystem. But as it turns out, only handsets running BlackBerry OS 7 and OS 7.1 are affected by this bug that allows users to see a video, but unable to play it. The problem seems to happen over Wi-Fi and when certain carriers are involved. Google is aware of the situation, which hopefully means a quick fix.

Google has yet to disclose what caused the problem, although those affected say that it look as though something was changed in the way that videos are shown. Other complaints have been logged from those using devices other than a BlackBerry. Unlike iOS and Android users, most BlackBerry users do not have a native YouTube client on their device. The YouTube link on the home screen merely redirects the device to the mobile YouTube web page, where apparently the problem lies. 

If anyone out there is having problems with their YouTube connection, regardless of which smartphone you use, you can send us a comment about the situation in the box below!

source: Crackberry

FEATURED VIDEO

9 Comments

1. MrMalignance

Posts: 331; Member since: Feb 17, 2013

Numerous sprint customers using the galaxy s3 are having issues with youtube. Apparently the newer models that don't support flash must be missing something.

2. ashisharbola

Posts: 62; Member since: Oct 20, 2012

Having same problem from yesterday :( Dumping this s**t soon will go back to Sammy :D where r u S4

3. fernsruben

Posts: 28; Member since: May 10, 2012

I'm havin wave 1. ...same prob...

9. esinisa

Posts: 6; Member since: Dec 20, 2012

Same with my wave 2, so it's not only bb problem. Google is trying to make everyone switch to android.

4. thealphageek1

Posts: 942; Member since: Feb 02, 2013

It appears to be a problem on googles end. I hope they fix it soon.

5. nikenturd unregistered

Run Youtube within Dolphin browser people

6. Ramkumar

Posts: 3; Member since: Dec 14, 2011

I am facing this issue for the past 5 days on my Torch 9860.youtube is opening when i am try to play the video the play icon is visible but when i click on it the video is not playing and the play icon looks like disabled.And i have visited the BB service centre(Redington India-Chennai) and they said it is service provider problem(Airtel) please contact them.And same has been done and the service provider says it is OS problem.Finally i found one temproary solution downloaded opera browser for BB and it is working fine but it is bad compared to the preinstalled youtube player provided in the BB os. Google Provide a fix ASAP.

7. jsdechavez

Posts: 816; Member since: Jul 20, 2012

Blame it to Google. They hate competition..

8. Nikolas.Oliver

Posts: 1574; Member since: Jul 01, 2012

"Unlike iOS and Android users, most BlackBerry users do not have a native YouTube client on their device. The YouTube link on the home screen merely redirects the device to the mobile YouTube web page, where apparently the problem lies. " bb sucks, nuff said

Latest Stories

This copy is for your personal, non-commercial use only. You can order presentation-ready copies for distribution to your colleagues, clients or customers at https://www.parsintl.com/phonearena or use the Reprints & Permissions tool that appears at the bottom of each web page. Visit https://www.parsintl.com/ for samples and additional information.