x PhoneArena is hiring! Reviewer in the USA

Samsung Galaxy S III Review Q&A: Answers

Posted: , posted by Ray S.

Tags :

Samsung Galaxy S III Review Q&A: Answers
Alright, people, the time has come for us to give you the answers you've been waiting for! When we posted our Samsung Galaxy S III Review this week, we gave you the opportunity to ask about things you're interested in. Let's not waste any more time and get right to the point!




Samsung Galaxy S III Review Q&A: Answers

1. JDCohen722

Answer: Both the Galaxy S III and One X are lag-free when you're simply playing around with the UI. In some apps, like the browser, for example, the One X tends to be somewhat laggy, whereas the Galaxy S III remains perfectly snappy. Other than that, both are capable of delivering exceptional performance when running heavy third-party apps.


Samsung Galaxy S III Review Q&A: Answers

2. PackMan

Answer: There's quite a big difference between the "Standard" (default) mode and "Natural" (normal) mode. Colors become much more natural, as they are no longer oversaturated. Still, they do remain on the colder side. There's also the "Movie" mode, though, which tends to make colors a bit warmer, so it should absolutely be given a try as well.


Samsung Galaxy S III Review Q&A: Answers

3. cGmC11

Answer: Yes, it is compatible. The only question is when is Samsung going to deliver the update for the device.


Samsung Galaxy S III Review Q&A: Answers

4. cGmC11

Answer: There's hardly any practical benefit in having a ceramic coating. The benefit in having it is in the aesthetics of the phone. When the phone is made with such heavier kind of materials, it creates the impression of a more valuable product, which is something that you'd expect from a top-end smartphone.


Samsung Galaxy S III Review Q&A: Answers

5. Bluesky02

Answer:  In our opinion, ICS feels much better compared to Gingerbread. It's much smoother, and the core applications of the operating system are significantly improved. Overall, yeah, the user experience is definitely better with ICS.


Samsung Galaxy S III Review Q&A: Answers

6. Wildmanfan

Answer:  So far, there hasn't been an official statement regarding the U.S. carrier versions of the Galaxy S III. However, it's currently expected that all four major carriers will have a version of the device. Whether one should buy the Galaxy S III or Galaxy Note depends entirely on their needs and usage habits. As far as we are concerned, only in case you are watching lots and lots of movies on your cell phone, then the Note would be the more suitable option. In any other case, we'd recommend getting the Galaxy S III.



Samsung Galaxy S III Review Q&A: Answers

7. BravoTeam127

Answer:  There's no reason to believe that the dual-core Snapdragon solution in the upcoming U.S. versions of the Galaxy S III won't be able to perform well with all the features of the handset. We expect to see quite similar performance.



Samsung Galaxy S III Review Q&A: Answers

8. sipha


Answer: The Galaxy S III isn't really a radical improvement over the Galaxy Nexus (and even the Note). If you aren't in love with some of the new features like S Voice, for example, there's not too much reason to upgrade.



Samsung Galaxy S III Review Q&A: Answers

9. a1000smiles4u


Answer:  Definitely the Samsung Galaxy S III.



Samsung Galaxy S III Review Q&A: Answers

10. APPLE_R0YALLY


Answer:  We're not really sure to what maximum frequencies you can overclock the Exynos 4412 CPU. It probably depends on the software tools you have at your disposal. Anyway, we see no use in overclocking it.



Samsung Galaxy S III Review Q&A: Answers

11. samfrancisco


Answer:  We tried but were unable to find a way to resize the pop-up video.



Samsung Galaxy S III Review Q&A: Answers

12. dhouseng


Answer:  There's a slight improvement in the screen of the GS III in this respect, but it's still far from what you'd call "natural". However, one of the screen modes called "Movie" does tweak the colors to make them look a bit warmer, although this is also available on the ICS-running Galaxy S II.



Samsung Galaxy S III Review Q&A: Answers

13. khamboo


Answer: Yes, there is image stabilization in video recording mode, and you can set a custom EQ in the music player.


23 Comments
  • Options
    Close





Want to comment? Please login or register.

Latest stories