x PhoneArena is looking for new authors! To view all available positions, click here.
  • Options
    Close




Samsung Galaxy S III update for Verizon has some issues with LTE connectivity

0. phoneArena 01 Jun 2013, 14:51 posted on

Last week, we told you about a hefty 129.1MB update that was being sent out to the Verizon variant of the Samsung Galaxy S III; this update contained a number of new features like the multi-window multitasking feature, Paper Artist and the ability to pay for purchased apps from your monthly Verizon invoice...

This is a discussion for a news. To read the whole news, click here

posted on 01 Jun 2013, 15:06 2

1. ocilfa (Posts: 333; Member since: 03 Aug 2012)


Ouch, thats terrible. Another reason why you should wait for feedback before installing updates.

posted on 01 Jun 2013, 15:21

3. metalpoet (unregistered)


I installed the update when it was announced and my phone still gets the same 4G LTE coverage which was always 2 to 3 bars. But now my phone has a hard time connecting to the Samsung provided headphones and my phone is now extra laggy. I love my phone and really dont want to have to get a replacement so I hope that Samsung can fix this.

posted on 01 Jun 2013, 15:09 2

2. Sprissy (Posts: 79; Member since: 11 Feb 2012)


I haven't had this issue at all, I still have a strong signal and I just checked and it is set on global.

posted on 01 Jun 2013, 15:26 1

4. wumberpeb (Posts: 425; Member since: 14 Mar 2011)


Good thing Verizon makes everyone wait longer so that they can iron out those bugs before... oh wait, they just make everyone wait longer for the same result as Sprint, AT&T and T-Mobile

posted on 01 Jun 2013, 16:00

5. cheeseycheeser (Posts: 379; Member since: 24 Mar 2011)


4G at my house has always been sketchy since there isn't a tower anywhere nearby and according to Verizon, I shouldn't be getting it. But this update has seemed to have no affect either way.

posted on 01 Jun 2013, 16:11

6. hotshot187 (Posts: 6; Member since: 25 May 2012)


The update totally messed up my phone. My signal strength shows my 4g LTE is fine but pages won't load and even get connection errors on the websites.

posted on 03 Jun 2013, 10:11

18. Reluctant_Human (Posts: 847; Member since: 28 Jun 2012)


I'm in the same boat. I've actually had to resort to tethering to other phones to respond to people using texting apps like What's App and Avacado.

posted on 01 Jun 2013, 16:47

7. Sav1oR (Posts: 14; Member since: 01 Jun 2013)


Not surprised. It's an Android and a POS Samesung.

posted on 02 Jun 2013, 19:24

16. Rayspumpkin (Posts: 1; Member since: 21 Jul 2012)


Oh, run home to your little iCommunity where everything looks the same and the world is all in teeny tiny square boxes and leave the rest of us - you know,,,people with style and imagination? alone. This is a forum for Android Samsung users - if you are neither then you have no business posting here. Run away, little clone...

posted on 01 Jun 2013, 18:11

8. phyxius (Posts: 11; Member since: 10 May 2013)


My Galaxy S3 works fine and has improved my LTE coverage, but others that own the S3 are having numerous problems (No LTE coverage, only 3G service; unable to send text msg, longer load times for apps, battery drainage and some apps force closing.

posted on 01 Jun 2013, 19:43

9. dc296gsr (Posts: 17; Member since: 20 Nov 2009)


i don't think its the update, i haven't installed it yet and i have 1 bar of 3G when i usually have 3 of 4G and text messages are not always going through

posted on 01 Jun 2013, 22:03

10. fwinst (Posts: 49; Member since: 08 May 2010)


try a PRL update.

posted on 02 Jun 2013, 09:52 1

12. VZWuser76 (Posts: 1303; Member since: 04 Mar 2010)


PRL updates automatically when they went to Sim cards on Verizon. The old *228 doesn't work on any 4G phone and could damage the Sim card. The only thing he could try is a new Sim card.

posted on 02 Jun 2013, 10:13

13. justme (Posts: 41; Member since: 09 Jan 2012)


After the update, my S3 was showing that it was connected to both WIFI and 4G, both at home and at work. Did a little research online and found that it seems to be connected to the "Caller Name ID for Mobile Devices" bloatware...followed the advice to disable it in settings and now everything seems OK again; not noticing any other issues.

posted on 02 Jun 2013, 15:15

14. griffin2003 (Posts: 2; Member since: 02 Jun 2013)


Since the software update, the phone shows two data connections (WIFI and 3G or 4G). Since we all would like to control our minutes on the carrier's network I think we have a problem Houston!

posted on 02 Jun 2013, 15:29

15. griffin2003 (Posts: 2; Member since: 02 Jun 2013)


Just read comment #13. I couldn't change anything in the settings for the application. I stopped the application and then said I did not want to continue the free trial or continue to have the free part of the service active. I was then able to go back into the application manager and disable the application. This removed the dual data connection and the phone operates as before. ( i ignored all the impending doom warnings.)

posted on 03 Jun 2013, 08:12

17. nicknack84 (Posts: 15; Member since: 02 Dec 2011)


I have had nothing but issues since I updated my phone. The same areas where I had full LTE and full data working now have no data and still show full LTE strength. Other areas now show no LTE and no data working. I told my wife and some friends not to download the update because I have had nothing but trouble with it.

posted on 04 Jun 2013, 22:05

19. AndrewStow (Posts: 7; Member since: 04 Jun 2013)


I've discovered something that works for me. Go to your settings, under application manager, to all and disable the Caller Id. There's a constant communication loop the app goes through and disabling this completely has fixed my issues. Phone runs as it did prior to this atrocious update.

Want to comment? Please login or register.

Latest stories